Csillagászati Klub - Nagyszalonta

  • Nagyszalontai Csillagászati Klub Székhelye:
    Nagyszalonta,
    Hunyadi János u. 32
    Bihar Megye

Csillagászati Hirek - Nagyszalonta

Kulin György csillagászkör születésnapi ülés

Kulin Gyorgy  Csillagaszkor szuletesnapi ulesTisztelettel meghívjuk a 2013. január 26-án, 10 órai kezdettel megrendezésre kerülő
KULIN GYÖRGY CSILLAGÁSZKÖR SZÜLETÉSNAPI ÜLÉSÉRE.

A csillagászkör célja Kulin György életének és munkásságának bemutatása, a csillagászat népszerűsítése. Helyszín: Nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum, II. emelet, 20-as terem.

Kulin György csillagász szakkör Nagyszalontán

Kulin Gyorgy csillagaszati szakkor NagyszalontanSzívből gratulálok hogy sikerült létrehozni a Kulin György csillagászati szakkört Nagyszalontán.

Nagyon szívesen felajánlunk a szakkörnek egy idei Meteor évkönyvet és a Meteor 12 számát adományként a nagyszalontai Kulin György szakkörnek.

2011. október 08. – „A Hold éjszakája” (IOMN)

„A Hold éjszakája” (International Observe the Moon Night – IOMN –, http://observethemoonnight.org) egy évente megrendezésre kerülő nemzetközi esemény, amely a Hold megfigyelésén keresztül népszerűsíti a csillagászatot.
Ez alkalommal Nagyszalontán szerettem volna egy távcsöves bemutatást tartani, minden különösebb rendezvény nélkül.
Sajnos az időjárás megakadályozott ebben.

2011. szeptember 17. – Változós találkozó Kecskeméten

A Magyar Csillagászati Egyesület évente szervez találkozókat a különböző szakcsoportjai számára. 2011. szeptember 17-én a Változócsillag Szakcsoport találkozójára került sor a „hírös” városban, azaz Kecskeméten.

2010. november 15. – Árpádi távcsöves bemutató

Árpád egy kisebb falu Nagyszalontától 10 kilométerre. Számos pedagógus Nagyszalontáról jár oda tanítani a gyerekeket. Bunău Irén az egyik ezek közül.
Ő keresett meg azzal a kéréssel, hogy tartsak egy távcsöves bemutatót az árpádi tanulók számára.

2010. november04. – Távcsöves bemutató a III.D osztálynak

Takó Csilla tanítónő évek óta rendszeresen megkeres, hogy tartsak az osztályának távcsöves bemutatót. Mivel ez a kapcsolat még a ‘90-es években kezdődött, már több osztály tanulója is élvezhette a Hold, a Jupiter, vagy a Szaturnusz távcsöves látványát.
Legutóbb 2010. november 04-én tartottam távcsöves bemutatót a III.D osztálynak, a 90/900 mm-s Fraunhofer refraktorom segítségével. A Hold és a Jupiter voltak a célpontok.

Pages