Csillagászati Klub - Csikszereda

  • Az EMCSE Székhelye:
    Csikszereda,
    Szabadság Tér 1 szám,
    Hargita megye

Csillagászati Hirek - Csikszereda

EMCSE - Csillagászati tábor 2012 Augusztus 21-26, Madarasi Hargita

EMCSE-Csillagászati tábor Augusztus 21-26EMCSE - Csillagászati tábor 2012, Madarasi Hargita
Helyszín: Madarasi Hargita (Súgó Panzió ) Hargita megye, Erdély.
Időpont: 2012. Augusztus 21-26 ( kedd- vasárnap)
Szobák berendezése, felszereltsége: 2 - 4 ágyas szobák, saját fürdőszobával, TV, ingyenes internet,WIFI; 2 db. 6 ágyas szoba gyerekeknek közös vizesblokkal;

A csillagászat napja - beszámoló

Csillagaszat napja“A csillagos égbolt mindenkié” - Fények és Csillagok Az Erdélyi Magyar Csillagászati Egyesület, a Csillagászat Napja alkalmából csillagászati konferenciát és fotókiállítást szervezett a csíkszeredai Sapientia egyetem emelt földszintjén, 2012. április hónap 28-án.

A csillagászat napja: 2012. április 28

Csillagaszat napjaVilágszerte széles körben ünneplik a Csillagászat Napját, mely az USA-beli Astronomical League ajánlása alapján 2012-ben április 28-ára esik. A Csillagászat Napja „mozgó ünnep”, mely a holdfázishoz igazodik, általában az első negyedhez legközelebbi szombatra esik.

EMCSE előadások -2012

Lentebb találhatóak a nyári vakáció kezdéséig tervezett előadások programja.
Az előadások a megszokott időben, azaz második szombatonként, délelőtt 11 órától kezdődnek, a Sapietnia 15-os termeben. Első előadás március 10-én (most szombaton).
Majd folytatnánk ősszel iskola kezdés után, mondjuk október 13-an (ebben az esetben az utolsó előadás dec.22.-én lenne).

Üdv.
Lőrincz Barnabás

Gravitáció és az árapály jelenség

Csíkszeredában a Sapientia Egyetem első emeletén a 11-es teremben, szombaton december 3.-án délelőtt 11 órától az EMCSE szervezéseben, Nagy Antal nyugalmazott matematika-fizika tanár előadást tart a " Gravitáció és az árapály jelenség" címmel.

Utána beszélgetés a téma kapcsán. A részvétel az előadáson ingyenes, mindenkit sok szeretettel várunk.

Pages